Как да почистите канала със водопроводен кабел?

Каква е причината за запушванията на мивката?

Имате запушен канал в къщи, вече се е случило. Какво да се направи?

Ако вече сте изпробвали всички методи за елиминиране на запушвания и дори сте демонтирали сифона, но проблемът не е решен, това означава, че причината за запушванията на мивката е може би се е образувало блокиране в дренажната тръба, а не в сифона или маркуча. Това не се случва често и само в стари къщи. В този случай единственият изход е да почистите тръбата с водопроводен кабел или да се обадите на водопроводчик. Всъщност това изобщо не е трудно. В интернет има много видеа, от които можете да научите подробно как да почистите запушен канал. Какви мерки за предотвратяване на запушвания трябва да се предприемат?

За да предотвратите запушването на каналите възможно най-дълго, струва си да следвате тези препоръки:

Запушените мивки в кухнята са нормален и неизбежен проблем за всеки дом, но е по-добре да не предотвратявате появата му възможно най-дълго и да извършвате превантивна поддръжка навреме. В крайна сметка, колкото по-често почистваме тръбите, толкова по-бързо и лесно се отстраняват запушванията, а тръбите и сифонът не се износват.

Просто си създайте навика да пускате топла вода всяка седмица или да наливате вряща вода в мивката на мивката за 20 минути или да почиствате водопровод с бутало. Опитайте се да не изливате течности, съдържащи мазнина от готвене в мивката в кухнята, тъй като в тръбите / сифонът замръзва и провокира увеличаване на отлаганията по стените на водоснабдяването. Ако това все пак се е случило, незабавно вземете превантивни мерки – те са: вряла вода или изсипете сода и сол в канализацията. Разбира се, всички съдове преди миене в мивката трябва да бъдат почистени от остатъци от храна. Това е също от значение. Най-често причината за запушванията на мивката се крие в нашия мързел 🙂 Изпускателната дупка трябва да бъде допълнена със специална мрежа, която предпазва тръбата от големи частици храна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *