Плюсове и минуси на наемането на специален сървър

Какво получава клиентът:

1/ Право на пълен контрол на сървъра и достъп до всички ресурси – SSH, RDP или SFTP достъп до сървъра с администраторски права и възможност за работа на всяка ОС.

2/ Изпълнение на проекти с всякаква сложност, формат, мащаб.

3/ Високоскоростна връзка.

4/ Наличност 24/7.

5/ 24/7 техническа поддръжка.

6/ Професионална настройка на оборудване и гарантиран ремонт, тоест оборудване, готово за работа.

7/ Високо ниво на сигурност. Достъп – само при наемателя, изключва се вероятността от изтичане на данни или проникване на злонамерен софтуер от други клиенти. Наетите сървъри също осигуряват висока защита срещу хакерство (защитна стена). Освен това по желание можете да свържете резервно копие. След това, в случай на загуба на информация, тя може бързо да бъде възстановена.

8/ Фиксирана цена във формата на месечно плащане.

Що се отнася до финансовия компонент, тук мненията на наемателите се различават. Отдаването под наем на специален физически сървър се счита за скъпа услуга.

Напротив, много потребители говорят за финансови икономии, като се позовават на факта, че закупуването на собствено високопроизводително оборудване е голяма инвестиция, която не винаги е печеливша, особено при изпълнение на краткосрочни проекти, докато наемането на сървър позволява можете да използвате възможностите на един съвременен компютър в продължение на толкова много дни, колкото се изисква, и да плащате такса в съответствие с крайния срок, насочвайки свободните финанси към развитието на други области на бизнеса.

Недостатъци на наемането на физически сървър:

  • Цената на услугата е по -висока от наемането на виртуален сървър.
  • Трябва да имате умения за администриране на достъпа и настройките на сървъра.
  • Мащабирането на ресурсите е по-бавно, а актуализациите на сървъра са чести.

Изборът на местоположение на сървъра се влияе от съдържанието на бъдещите сайтове и естеството на аудиторията. Преместването на сървър на друг континент може да причини проблеми с достъпа или скоростта на пренос на данни, така че този избор трябва да бъде обоснован. Специален сървър в чужбина се избира по-често при износ на услуги или навлизане на бизнес на чужди пазари.