Способи за прочистване на септичен контейнер

За целта трябва да се запознаем с характеристиките на механизма.

Да разгледаме видовете способи за прочистване на септичен контейнер:

  1. Естествено почистване
  2. Изкуствено почистване
  3. Бактериално почистване

Първият вид след третиране е инсталиран в пясъчни почви, където подпочвените води са ниски. Отпадъците от утайки се вкарват в почвата, където се почистват чрез проникване през нея. След това те попадат в дренажните кладенци. Такава система не се нуждае от допълнителни грижи, така че изпомпването с такива модели практически не е необходимо.

В глинестите почви най-често се срещат септични ями с изкуствено почистване. Преработените отпадъчни води влизат в специален контейнер с биофилтър, където се почистват от бактерии. Именно този слой често се запълва с утайка от утайки и се нуждае от редовно изпомпване на ями. Заключение: преди да се замислите как да извикате смукателите за изпомпване, трябва да знаете каква система за последващо третиране използва вашата септична яма. Ако това е естествено почистване, тогава този процес няма да ви бъде полезен; ако е друг, тогава трябва редовно да изпомпвате утайките.

Способи за прочистване на септичен контейнер

Изпомпване на септична яма

Почистването може да създаде впечатление за прост процес, но е по-добре да поверите този въпрос на специалисти, като сключите споразумение с тях. Много важна част от тази процедура е навременността, защото тя е важна за дългата и продуктивна работа на вашето устройство. Това се прави най-добре с помощта на машина за изхвърляне на ями, разбира се, струва пари. Но трябва да признаете, когато рязко възникне въпросът за изпомпването на септична яма, ние не мислим за материални средства, а просто искаме да я разрешим възможно най-скоро.

Първичното почистване на ямите най-често се извършва автоматично. Канализационните канали са разделени на два вида: течни и твърди. В допълнение към това се натрупват и бактерии, които също трябва периодично да се изхвърлят

Ние сме фирма „Евроканал“, гр. София, жк. Враждебна, ул.46-та №2А. Телефони: 0877 77 63 77; 0888404765

Сходна тема: почистване на сифони и канали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *