Отпушване на мивки и канали

Как да разглобите и почиствате сифона на мивката. Най-лесният и надежден начин за премахване на запушването на канала

Отпушване на мивки – aко вече сте се опитали да счупите запушването в мивката с народни или химически средства, а водата все още стои или си тръгва бавно, тогава най-вероятно трябва да почистите сифона. За щастие дори дете може да го раздели. Всичко, от което се нуждаете, е: 15 минути свободно време и отвертка или монета.

Евроканал ЕООД: фирма за отпушване на канали в София. Позвънете на дежурния им телефон за съдействие.

Стъпки за отпушване на мивки

Стъпка 1

Развийте гайката, която се намира над резервоара за сифон и внимателно я извадете. Препоръчително е преди да разглобите сифона, да поставите под него леген за произволни локви и събиране на мръсотия. И разбира се, не забравяйте да носите гумени ръкавици.

Стъпка 2

Задържаме сифона в едната си ръка и откачаме маркуча за източване с другата ръка, развивайки гайката между тях. След това изваждаме сифона и дренажния маркуч отстрани (например в легенчето), като в същото време отстраняваме мръсотията, която пада от тях.

Стъпка 3

Сега в мивката развиваме дренажната решетка с помощта на отвертка или монета (повечето модерни решетки могат да се развият с монета).

Стъпка 4

Развийте горната гайка на останалата тръба и я извадете от мивката заедно с вече отвинтения винт за източване. Ура! Сифонът е разглобен.

Стъпка 5

Измийте всички детайли. За да почистите старателно сифона, развийте колбата от него. Стъпка 6. Сглобяваме сифона в обратен ред: инсталираме дренажната решетка и дюзата, фиксираме я с гайка, след това събираме сифона, свързваме го с дренажния маркуч и накрая го завиваме към дюзата. Готово! Проверяваме дали блокирането е елиминирано и се гордеем със себе си.

Препоръки за почистване на пластмасови тръби

Пластмасовите тръби трябва да се почистват с изключително внимание, тъй като материалът е доста податлив на механични повреди. Струва си да знаете, че гладката повърхност на пластмасовите тръби не корозира. Също така повърхностното замърсяване не се придържа добре към него. Въпреки това може да се стигне до запушване, тъй като мастните отлагания, косата, остатъците от храна постепенно запушват водния поток. За пластмасови тръби можете да използвате бутало или домакински химикали, които дават отличен резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *