Научете за сгъваемите гаражните врати

Какво трябва да знаем за сгъваемите гаражни врати за правилен избор

Сгъваемите гаражни врати тип хармоника

Ако гаражната врата не се планира да се отваря често, тогава ръчният механизъм за повдигане и спускане ще бъде най-добрият избор. В допълнение към инсталирането на датчик, който сигнализира за наличие на препятствие, е възможно да се инсталира датчик за температура, влажност и сила на вятъра, както и система за противопожарна защита.

Сгъваемите гаражни врати тип хармоника се състоят от няколко секции с уплътнения в ставите. Има два типа отваряне хоризонтално (нагоре-надолу) и вертикално (ляво-дясно). Видът на закрепване на сгънатите секции зависи от вида на отвора – отгоре или отстрани.

Най-често срещаните гаражни врати са врати, всяко крило на които се състои от два сгъваеми елемента, но е възможен монтаж на три сгъваеми крила или повече. Можете също така да изберете ъгъла на сгъване – 90 ° или 180 °, като затваряте капаците с резе един към друг при отваряне на портата.

За нас, фирма Ивко Индъстри ООД, ул. „Българска легия“ 41-А, 1618 ж.к. Бъкстон, София,

Обадете ни се и поръчайте Вашата врата. Телефон: (02) 489 4919.

Продукцията с марка LOGEL® Производството и продукцията на ЛОГЕЛ ООД: Индустриални секционни врати; Гаражни секционни врати;  Пожароустойчиви и метални врати; Полиестерни товаро-захватни съоръжения;

Монтирането на плъзгащи се гаражни врати

Това може да бъде разрешено само от собствениците на голяма площ, тъй като крилото на вратата „тръгва“ отстрани, успоредно на предната част на гаража и за пълното функциониране на работния механизъм е необходима голяма площ. Плъзгащите се гаражни врати са профили, в които се поставя платно, боядисано с емайл или дървени матрици.

Платното на гаражните врати може да се състои от едно или две крила. Този тип гаражни работи не се използват често поради взискателното си пространство близо до предната част на стаята. Най-често плъзгащи се гаражни врати могат да се наблюдават на входа на строителна площадка или в производствени съоръжения.

Последният тип гаражни врати са повдигащи се – обръщащи се, състоящи се от изцяло метален лист, който се издига назад и нагоре до тавана на стаята. Повдигането се извършва по страничните и таванните релси с помощта на ролки. В повдигнато положение платното почти изцяло отива в гаража, под тавана, оставяйки само малка „козирка“ над входа. Най-често такива гаражни врати се монтират в отопляемо помещение, тъй като вратите не предпазват от ниски температури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *