Какво съдържа и какво е полезното действие на Редуктил

Ще ви запознаем с полезното действие на Редуктил. Но първо да видим какво представлява. Редуктил е медикамент, използван за подпомагане на хора със затлъстяване. Т.е. с индекс на телесна маса (ИТМ) ≥ 30 – да отслабнат. Преди лекар да Ви предпише Редуктил, трябва да сте опитали да отслабнете, като промените диетата си и увеличите ежедневната физическата активност, която правите.

Фактори, които увеличават риска от затлъстяване на индивида с наднормено тегло, включват:

  • Диабет;
  • Хиперлипидемия;
  • Хипертония.

Какво съдържа и какво е полезното действие на Редуктил

Редуктил съдържа активната съставка сибутрамин, която действа като повишава нивото на химикали, намиращи се в мозъка -серотонин и норадреналин, които регулират апетита. Тези химикали изпращат сигнали, които казват на човек, че става гладен и трябва да се храни, или че се насища и трябва да спре да се храни. Полезното действие на Редуктил (Сибутраминът), е че предизвиква увеличаване на химикалите, които причиняват усещане за пълнота или ситост (т.е. потиска апетита) и следователно може да помогне за намаляване на количеството, което човек изяжда.

Редуктил също може да увеличи скоростта на метаболизма в покой на индивида или количеството енергия, което изразходва, когато почива. По време на отслабването е обичайно скоростта на метаболизма в покой (RMR) да намалява, тъй като количеството консумирана храна намалява. Това означава, че скоростта, с която тялото изгаря храната, се забавя, което има отрицателни ефекти върху загубата на тегло. Приемът на Редуктил може да спре това да се случи.

Каква е препоръчителната доза за прием

Обикновено лекарят  предписва по 10 mg таблетка Редуктил всеки ден, която може да се приема със или без храна. Лекарят също ще предпише диета и упражнения, контролирани с калории и мазнини. Редуктил не е ефективен за намаляване на теглото, ако паралелно с приема му не се намалят калориите и да се увеличи физическата активност.

В специални случаи, когато индивидът не успее да отслабне след хранене с намалена калорийна диета, упражняване и приемане на 10 mg Редуктил всеки ден в продължение на 4-6 седмици, лекарят може да увеличи дозата до 15 mg на ден.

Редуктил обикновено се използва най-малко шест месеца и до две години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *