Какво още може да направим за трайно отслабване

Много хора не са наясно какво е безопасно и естествено отслабване. Според проучване от 2014 г. повечето хора, които търсят съвети как да отслабнат, ще се натъкнат на невярна или подвеждаща информация за отслабване.

Трайно отслабване – ето как:

  1. Яжте храни с високо съдържание на фибри

Храни, съдържащи много фибри, могат да ви помогнат да се чувствате пълноценни, което е идеално за отслабване. Фибрите се намират само в храните от растения, като плодове и зеленчуци, овес, пълнозърнест хляб, кафяв ориз и макаронени изделия и боб, грах и леща.

  1. Прочетете етикетите на храните

Знанието как да четете етикетите на храните може да ви помогне да изберете по-здравословни възможности. Използвайте информацията за калориите, за да разберете как определена храна се вписва в дневната ви доза за калории в плана за отслабване.

  1. Използвайте по-малка чиния

Използването на по-малки чинии може да ви помогне да ядете по-малки порции. Използвайки по-малки чинии и купи, може да можете постепенно да свикнете да ядете по-малки порции, без да останете гладни. Необходими са около 20 минути, за да може стомахът да каже на мозъка, че е пълен, така че яжте бавно и спрете да ядете, преди да се почувствате пълноценни.

  1. Не забранявайте храните

Не забранявайте никакви храни от плана си за отслабване, особено тези, които харесвате. Забраняването на храни само ще ви накара да жадувате повече. Няма причина да не се наслаждавате на случайните лакомства, стига да останете в рамките на дневната си калорийна норма.

  1. Не се запасявайте с нежелана храна

За да избегнете изкушението, не се запасявайте с джънк фууд – като шоколад, бисквити, чипсове и сладки газирани напитки – у дома. Вместо това, изберете за здравословни закуски, като плодове, несолени оризови питки, овесени питки, несолени или неподсладени пуканки и плодов сок.

  1. Нарежете алкохола

Една стандартна чаша вино може да съдържа толкова калории, колкото парче шоколад. С течение на времето пиенето на твърде много може лесно да допринесе за увеличаване на теглото.

  1. Планирайте храненията си

Опитайте се да планирате закуската, обяда, вечерята и закуските за седмицата, като внимавате да се придържате към надбавката си за калории. Може да ви е полезно да направите седмичен списък за пазаруване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *